SMS, els motius per a utilitzar-los avui en dia

Quan algú ens parla d'SMS, inconscientment pensem en una forma de comunicació del segle passat, desfasada, que va tenir el seu moment de glòria a l'inici de la revolució comunicativa que han significat els telèfons mòbils (quan deixarem d'anomenar-los telèfons?), quan servien per trucar i poca cosa més. 

La paraula SMS ens transporta a la joventut, a sciure mb ¿ lltrs x stlvir crctrs, a necessitar una bona estona per desxifrar aquests missatge escurçats. Però sobretot pensem que l'SMS ja no s'utilitza.

No podem estar més equivocats. Si més no, en part. Sí que és cert que en el camp de les relacions personals, en el P2P que es diria en termes tecnologicomarquetinians, l'SMS és gairebé residual, si més no als països desenvolupats, on les xarxes mòbils d'internet ens han ofert la possibilitat de millorar els sms amb imatges, vídeos, notes de veu... però sobretot amb la gratuïtat.

Però, contràriament, el seu ús professional, l'A2P, ha augmentat més que mai: des de l'entrega de missatgeria fins a recordatoris de cites mèdiques, passant per promocions comercials, notificacions bancàries o l'enviament de contrasenyes. La sensació és que, quan reps un SMS, és per alguna cosa important.

Els motius per a utilitzar-los avui en dia són molts, però a continuació enumerem els més rellevants:

 1. La taxa d'obertura és altíssima. Alguns estudis (Mobile Intelligence Review, per exemple) la situen al voltant del 98%, enfront del 20% de les newsletter, el 12% de Facebook o el 30% de Twitter.
 2. Els SMS són oberts de forma gairebé instantània en el moment de rebre's, el mateix estudi situa en menys de 3 segons el temps transcorregut entre la recepció i l'obertura del missatge.
 3. L'SPAM, tan perjudicial al correu electrònic, es situa al voltant de l'1% en els SMS, gairebé inexistent.
 4. Com que els SMS són curts (160 caràcters), es llegeixen en uns 5 segons.
 5. La conversió en els casos d'enviament de cupons o de descomptes és 10 vegades superior a l'enviament per correu electrònic.
 6. L'ús generalitzat d'smartphones no és un factor en detriment, més aviat el contrari: els SMS poden incloure un enllaç cap a la pàgina web a promocionar o utilitzar.
 7. Segons Google (The New Multi-screen World), el 2012 el 65% de compres online s'iniciaven al mòbil. Probablement avui en dia aquest percentatge encara és més elevat.
 8. Questió de rellevància: es reven 3647 correus electrònics mensualment, més de 10.000 missatges en plataformes de missatgeria instantània, però només 52 SMS.
 9. Mentre que la creació d'una newsletter comporta hores de feina, escriure un SMS es fa en pocs minuts.
 10. And last but not least, que dirien els anglesos: si Justin Bieber va promocionar el seu últim disc (octubre del 2015), mitjançant SMS, per alguna cosa serà.

 • Comparteix-lo:
 • linkeding
 • twitter
 • Facebook
 • Google plus
Però, contràriament, el seu ús professional, l'A2P, ha augmentat més que mai: des de l'entrega de missatgeria fins a recordatoris de cites mèdiques, passant per promocions comercials, notificacions bancàries o l'enviament de contrasenyes.
 • Comparteix-lo:
 • linkeding
 • twitter
 • Facebook
 • Google plus


Vols que t'ajudem a trobar una solució