Subministrament Immediat d'Informació, estàs preparat?

Una nova manera de gestionar l'IVA en línia. T'expliquem Alguns dels punts clau sobre el SII

El Subministrament Immediat d'Informació (SII) és una nova manera de gestionar l'IVA onlineque s'inscriu en l'aposta de l'Administració per la comunicació telemàtica.

A continuació expliquem alguns dels punts clau sobre el SII. Per a més informació, pots descarregar-te gratis la "Guía Fácil sobre el Suministro Inmediato de Información", editada per Wolters Kluwer. 

Què implica el SII?

Després de cada facturació, les empreses afectades hauran de remetre electrònicament a l'Agència Tributària (AEAT) el detall de les factures emeses i rebudes ¿incloses les factures simplificades o tiquets- en un termini màxim de 4 dies hàbils. És important saber que no s'haurà de presentar la factura en sí, si no els registres de facturació i la informació addicional de rellevància fiscal.

Segons el Reial Decret 596/2016 de 2 de desembre, el nou sistema entrarà en vigor l'1 de juliol de 2017.

Durant els primer sis mesos, hi ha dues disposicions a tenir en compte:

-          Entre l'1 de juliol i el 31 de desembre de 2017, el termini de remissió de factures s'amplia de 4 a 8 dies hàbils.

-          En aquest mateix període s'hauran de remetre els registres de facturació corresponents al primer semestre de 2017.

Com a contrapartida, amb el SII s'eliminarà l'obligació de presentar les declaracions informatives que corresponen als models 347, 340 i 390. A més, s'ampliarà el termini de presentació de les autoliquidacions fins als 30 primers dies naturals del mes següent (o fins el darrer dia del mes de febrer en el cas de l'autoliquidació de gener).

Amb el nou sistema, l'AEAT podrà revisar de manera més àgil les dades proporcionades.

A qui afecta el SII?

 

Es calcula que la nova normativa afectarà unes 62.000 empreses, que representen el 80% de les transaccions de l'economia espanyola. Les empreses afectades són:

-          Empreses amb un volum d'operacions superior als 6 milions d'euros anuals.

-          Els subjectes passius inscrits en el règim de devolució de l'IVA (REDEME)

-          Els subjectes passius acollits al règim especial del grup d'entitats de l'IVA

-          Totes aquelles empreses que, de forma voluntària, es vulguin sumar a la iniciativa.

 

Les empreses hauran d'assegurar-se que els seus sistemes Informàtics donen resposta al SIIper tal de poder complir els terminis previstos.

 

El software de Wolters Kluwer, preparat per al canvi

Wolters Kluwer -companyia líder mundial en el desenvolupament de solucions integrals de software de gestió, informació i serveis per a empreses i despatxos professionals- està participant en la prova pilot del  SII de l'AEAT, juntament amb clients tant de perfil empresa com despatx professional.

 

Els software de gestió de Wolters Kluwer a3ERP i a3ASESOR | con | eco estan preparats per al nou sistema. Des de les mateixes aplicacions, es podran realitzar els processos d'enviament i de recepció d'informació a la Seu Electrònica de l'Agència Tributària, sense necessitat de plataformes externes. Per a més informació, segueix aquest enllaç.


  • Comparteix-lo:
  • linkeding
  • twitter
  • Facebook
  • Google plus
Les empreses afectades han de remetre electrònicament a l'Agència Tributària (AEAT) el detall de les factures emeses i rebudes
  • Comparteix-lo:
  • linkeding
  • twitter
  • Facebook
  • Google plus


Vols que t'ajudem a trobar una solució