skip to Main Content

El disseny UX (user experience) posa el focus en les necessitats de l’usuari per a desenvolupar una solució que sigui del seu grat i de resposta a aquestes necessitats

Tota aplicació web o pàgina web amb disseny UX ha de tenir en compte les necessitats de l’usuari, ha de ser conscient de què és el que li agrada i el que li desagrada i utilitzar diferents tècniques i mètodes amb l’objectiu de facilitar la interacció de l’usuari amb la pàgina.

Si la teva pàgina web no està creada atenent a les necessitats de l’usuari, llavors és molt probable que no estiguis aconseguint els resultats que esperaves.

Tècniques UX que has de tenir en compte:

Analitzar la User experience és fonamental per poder millorar el rendiment de la teva pàgina web o la botiga en línia.

Vegem algunes tècniques UX que et poden ser útils.

  • Mapes de calor (heat maps): en quines parts de la pàgina passa l’usuari el ratolí més vegades i més temps?, en quins enllaços fa clic més vegades? Un mapa de calor realitzat a partir de les gravacions d’una mostra representativa d’usuaris pot ajudar-nos a saber com reacciona l’usuari davant el disseny i estructura que li hem exposat.
  • Test A/B: el test A/B consisteix a crear diverses versions d’una mateixa pàgina de venda per veure com reacciona l’usuari davant les dues. Uns entraran automàticament al web A i els altres al B, sense ser conscients que hi ha dues opcions. Nosaltres obtindrem dades sobre quina versió és la que ajuda millor a aconseguir el nostre objectiu de conversió.
  • Anàlisi de freqüència de text: hi ha moltes maneres d’analitzar un text. Una d’elles és investigant el nombre de vegades que s’utilitzen les paraules clau o que més impacte poden causar en l’usuari. Per exemple, paraules amb molt d’impacte com “gratis”, “descompte”, “millor”, “guanyar més”, “aconseguir més” faran que un text tingui millors resultats que un altre que no faci tant èmfasi en els beneficis del producte.
  • Anàlisi de la competència: el que funciona en un lloc, funcionarà en els altres. Si vull crear un web que afavoreixi la usabilitat, podria analitzar els webs dels meus competidors, veure quins errors tenen o què estan fent bé, i detectar possibles oportunitats per fer un web millor que ells.
  • Anàlisi de producte: un producte pot tenir millor o pitjor conversió en funció de el lloc en el qual se li col·loqui de la pàgina. Per exemple, pots provar a col·locar una sèrie de productes en destacat en la part principal de la pantalla per veure si això provoca que augmentin les vendes i en quin d’ells té major impacte.

És molt important tenir en compte que en el disseny UX es poden fer anàlisis qualitatives i quantitatives. Per exemple, en una mostra no controlada feta amb usuaris reals que es connecten a la pàgina, potser podem tenir una versió més propera a la realitat, que si portéssim a un grup d’usuaris i volguessin fer una extrapolació a partir dels resultats.

Inscriu-te a la newsletter

Inspiració, tendències i opinió per a professionals de la tecnologia

He llegit i accepto l'Avís legal.


Back To Top