skip to Main Content

Blockchain a Barcelona

El blockchain -traduïble com a ‘cadena de blocs’- fa referència a un nou sistema descentralitzat de transmissió d’informació que està canviant radicalment la forma tradicional d’entendre el món digital i els negocis. Gràcies a una sofisticada codificació, aquesta tecnologia permet transferir dades digitals de forma completament segura i sense la necessitat de cap intermediari centralitzat que identifiqui i certifiqui la informació, ja que aquesta es troba distribuïda en diversos nodes -participants de la cadena- independents que la registren i validen. La informació viatja encriptada, no pot ser mai esborrada i, en cas de produir-se una caiguda de la xarxa, difícilment es perdria. Un dels usos més coneguts derivats del blockchain és el bitcoin o moneda virtual, però les seves aplicacions inclouen àrees que van més enllà de les transaccions financeres, com per exemple l’administració pública o l’internet de les coses. Un altre gran potencial a tenir en compte són els anomenats contractes intel·ligents, acords i transaccions que poden ser realitzats sense haver de revelar informació confidencial entre les dues parts.

El proper mes d’octubre Barcelona esdevindrà la capital mundial del blockchain. Entre el 25 i el 31 d’octubre se celebrarà la segona edició de la Barcelona Blockchain Week, un espai de trobada de professionals, inversors, empreses i entusiastes de la criptografia i del blockchain, farcit d’activitats, conferències i altres esdeveniments, amb destacats experts com ara Ran Neuner, cofundador i conseller delegat d’Onchain Capital; Leonardo Gammar, conseller delegat d’Àgora; Jonny Fry, president de Gemini Capital.

Per aconseguir descomptes del 20% en l’esdeveniment Democracy4all del certamen, useu el codi CAMBRABBW20 clicant aquí: – https://www.bcnblockchainweek.com/tickets

Inscriu-te a la newsletter

Inspiració, tendències i opinió per a professionals de la tecnologia

He llegit i accepto l'Avís legal.


Back To Top