skip to Main Content

La gestió de comandes a les empreses B2B modernes impliquen tot un seguit de desafiaments a què cal fer front.

Avui en dia tenim per exemple els portals B2B que t’ajuden a optimitzar l’ús dels teus recursos, millorar les relacions amb els teus clients i disposar d’una extranet per compartir informació amb altres agents del mercat, per exemple els teus partners, clients o proveïdors.

Si has de vendre a altres empreses en lloc de persones individuals, segur que et veus immers en la necessitat de millorar la gestió de comandes, ja que és una cosa que avui dia no es pot gestionar manualment de manera senzilla i els canals en línia han d’estar molt cuidats perquè no et serveix una simple web amb un formulari.

 

El major problema quan gestiones comandes en empreses B2B

Moltes empreses B2B no veuen clar la possibilitat de crear una botiga en línia. De manera que tenen simplement un web corporatiu, on parlen dels seus productes en un gran catàleg (de vegades fins i tot en pdf) i reben ofertes dels clients des de diferents llocs del país i del món.

Això clarament et limita a l’hora de gestionar comandes de manera adequada, ja que tan aviat com hi hagi un pic de compres, hauràs de gestionar un Departament d’atenció al client desbordat i que no pot atendre a tantes demandas.

Però això porta una infinitat de dificultats:

  • Els hàbits dels consumidors han canviat. Cada vegada més empreses volen evitar el contacte directe a l’hora de fer una comanda i prefereixen comprar de manera automatitzada. Vivim en l’era de Alibaba i Amazon. Disposar d’una extranet B2B et beneficiaria perquè podries donar molta informació als teus clients a través d’aquesta eina.
  • Falta estandardització i automatització. Necessites gestionar el teu negoci millor a nivell intern, evitant tasques que et porten molt de temps per simplificar el procés comercial i automatitzar nombroses àrees de la gestió interna de l’empresa.
  • Els teus proveïdors també han canviat. I la teva relació amb ells s’ha d’ajustar als nous temps, permetent-los conèixer quan necessites noves reposicions de productes o poder compartir i disposar de les factures en línia.

 

Com t’ajuda un Portal B2B a millorar la gestió de comandes

Els nous programes B2B atenen les necessitats dels nous consumidors i els nous proveïdors. A l’implantar una extranet B2B faràs que el teu negoci pugui disposar d’una eina multi-dispositiu on els teus clients podran comprar amb la major facilitat i podràs compartir tot tipus d’informació sense que hagis d’estar a sobre constantment. Milloraràs també l’anàlisi de les dades a temps real i atendràs a les demandes específiques dels teus clients, portant una millor gestió de les comandes, incloent l’àrea logística, on la necessitat de comptar amb dades en temps real i actualitzats és vital.

Back To Top