skip to Main Content

L’auge de les aplicacions de realitat augmentada seguirà creixent a marxes forçades en 2020

Amb les aplicacions de realitat augmentada estem davant d’una de les tècniques i innovacions tecnològiques que, de bé segur, marcaran un abans i un després dins de sectors tan variats com el comerç electrònic, els videojocs o el màrqueting digital.

Actualment ja hi ha empreses que porten molt de temps implantant aquest tipus de tecnologia en els seus processos de compra per Internet, dos gegants com Apple o Ikea són clars exemples de que la realitat augmentada ha aparegut en les nostres vides per quedar-se. També la companyia Nintendo, amb l’app Pokémon Go, va marcar un punt d’inflexió dins de el sector dels videojocs, aconseguint milions de descàrregues i introduint amb molt d’èxit la realitat augmentada en la vida de milions d’usuaris arreu del món.

Les paraules “Realitat Augmentada” són una traducció literal de el terme anglès “Augmented reality“, però també solen usar-se els conceptes de realitat mixta o realitat ampliada per referir-se a aquesta tecnologia.

Consisteix en millorar i ampliar el que veiem de el món físic mitjançant l’ús de tablets, smartphones, lents digitals …

D’altra banda, és important saber diferenciar entre els conceptes de realitat augmentada i realitat virtual. Mentre que en el primer cas només s’afegeix contingut digital a la nostra realitat física, en el segon cas els usuaris s’endinsen en un món completament digital i fictici. Són dos termes que solen confondre sovint.

Per que fan servir les empreses la tecnologia i les aplicacions de realitat augmentada?

Ja és tota una certesa que les empreses utilitzen les aplicacions de realitat augmentada per ampliar la informació que reben els usuaris en el món físic d’algun dels seus productes o serveis. És una forma interactiva d’incloure informació de tot tipus i fidedigna, amb l’objectiu de millorar la seva experiència i així aconseguir més conversions i vendes.

Però no només es fa servir per ampliar la realitat física, ja que també s’empra per afegir informació a temps real en vídeos, fotos i tot tipus de material corporatiu.

Potser, la seva funció més impactant és la de crear sobreimpressions de productes en 3 dimensions, perquè els usuaris puguin arribar a veure amb gran nivell de detall qualsevol objecte.

Sense cap dubte, estem davant d’una tecnologia que està obrint un univers de possibilitats en molts camps diferents i això és només el principi. Ningú pot imaginar-se el que ens depararà el futur, però està clar que amb les aplicacions de realitat augmentada s’està aconseguint dotar d’un gran valor afegit als processos de compra a Internet.

Una manera ideal de millorar l’experiència d’usuari i els processos de compra online

Cada vegada més naveguem per la xarxa i realitzem les nostres compres utilitzant el nostre telèfon. Ja fa molt de temps que els dispositius mòbils han guanyat la batalla als ordinadors en aquest sentit.
Això què vol dir? Doncs que les empreses, per arribar a la major part del seu públic objectiu, s’estan centrant en trobar fórmules de millorar la relació amb els seus clients a través dels seus dispositius mòbils. Per exemple, una de les aplicacions de realitat augmentada que millor estan funcionant, són els anomenats “emprovadors virtuals”. Una mena de simulador digital que permet veure com ens quedarà qualsevol peça de roba a l’hora a través del nostre telèfon.

Podem assegurar que durant els propers anys, aquest tipus d’aplicacions creixeran exponencialment i ampliaran els seus nínxols de mercat.

És un camp que encara s’ha d’estudiar, experimentar i desenvolupar molt més, i que va de la mà de l’auge dels dispositius mòbils, però no hi ha dubte que la realitat augmentada s’anirà integrant a poc a poc en la majoria de sistemes existents en la nostra societat, contribuint, canviant i millorant les tècniques de publicitat actuals.

La clau de tot està en aconseguir oferir mètodes innovadors i cridaners, que desperten la curiositat dels consumidors, aconseguint augmentar la sensació de seguretat durant un procés de compra, però oferint un valor afegit real i tangible a cada producte. És aquí on la realitat augmentada tindrà un paper protagonista amb vista a el futur. D’això no hi ha dubte.

Inscriu-te a la newsletter

Inspiració, tendències i opinió per a professionals de la tecnologia

He llegit i accepto l'Avís legal.


Back To Top