skip to Main Content

T’ajudem mitjançant una metodologia que combina l’assessorament i les ajudes directes a la innovació.

La transformació digital ha irromput amb força en tots els àmbits de l’economia, i afecta tots els sectors, sigui indústria, serveis o sector primari. Cal que aquesta transformació, que ja s’ha iniciat a les nostres empreses, avanci i es consolidi en el curt termini. Només d’aquesta manera les empreses podran començar a beneficiar-se de les múltiples oportunitats que la revolució digital ofereix en termes de flexibilitat, agilitat i eficiència, permetent guanyar en competitivitat.

Aquest procés també està impulsant nous models de negoci, i està propiciant una evolució des de la comercialització de productes a la prestació de serveis (l’anomenada “sovietització”). Tot i que és la revisió dels processos i els models de negoci del que realment farà que la transformació digital sigui una realitat, la tecnologia també juga un paper clau en aquest procés.

La incorporació de tecnologies com la Connectivitat, el Cloud Computing, el Big Data i l’Internet de les Coses ha de formar part de tota estratègia de digitalització de qualsevol organització amb independència de la seva mida o sector d’activitat:

  • La Connectivitat o la transmissió de la informació de manera segura a través d’unes infraestructures de comunicacions fixes o mòbils constitueix un element central de la transformació digital de l’economia. Les xarxes ubiqües d’alta velocitat són clau per a la digitalització de l’economia.
  • El Cloud Computing permet la provisió de recursos maquinari i programari, en forma de serveis, a través de la xarxa, en temps real. És a dir, fa accessible la tecnologia més avançada a totes les empreses i indústries independentment de la seva mida. Així mateix, afavoreix la mobilitat, que s’ha convertit en un gran avantatge competitiu, tant per treballar o atendre clients des de qualsevol lloc, com per afavorir la flexibilitat laboral.
  • El Big Data obre un ampli ventall de possibilitats per a les empreses que van des de l’anàlisi de les preferències dels clients, els ajustos de la producció segons les prediccions, el manteniment predictiu, la recomanació de productes, el perfeccionament dels programes de fidelització, la predicció de noves tendències de consum, i la millora de la qualitat del servei, augmentant, en última instància, la capacitat de l’empresa d’optimitzar els seus processos interns i l’atenció al client.
  • El “Internet de les Coses” permet que qualsevol objecte estigui connectat, a través de la xarxa, facilitant la intel·ligència autònoma en processos i activitats. A dia d’avui, tan sols un 1% de les coses estan connectades i s’espera que el 2020 hi hagi més de 50.000 milions d’objectes connectats gràcies als sensors. Això canviarà radicalment els productes i serveis oferts, i també la forma de treballar de les empreses. L’èxit de la transformació digital de l’economia en el seu conjunt involucra també grans reptes. La readaptació i formació a les noves tecnologies i processos, l’impacte dels processos d’automatització en l’ocupació, la seguretat o la privacitat són alguns d’ells. No obstant això, el més gran dels reptes és no quedar-se enrere en la cursa de la digitalització, aconseguint que els professionals es formin en aquesta matèria i les empreses facin seus aquests canvis tecnològics.

Des de la Cambra de Comerç de Barcelona volem acompanyar les empreses en el seu camí cap a la transformació digital cobrint tots els aspectes involucrats en el procés; analitzant els problemes i reptes que puguin sorgir; donant resposta als debats derivats dels efectes de la incorporació de la digitalització als seus negocis. Proporcionant, en definitiva, la visió integral i transversal que requereix la digitalització de l’economia amb especial focus en les pimes i promovent la innovació tecnològica com a element determinant per al futur de la nostra economia. No és una opció quedar-se enrere.

En la seva constant aspiració per ser institucions de referència en la reflexió estratègica sobre l’economia, les cambres de comerç no podíem romandre alienes al remolí de transformació que, des de fa ja uns anys, està revolucionant les activitats econòmiques i socials.

Fons Europeu de Desenvolupament Regional: Una manera de fer Europa

Per a més informació, contacta’ns sense compromís.

 

 

Inscriu-te a la newsletter

Inspiració, tendències i opinió per a professionals de la tecnologia

He llegit i accepto l'Avís legal.


Back To Top