skip to Main Content

L’usuari és el més important en qualsevol estratègia. Evolució i tendències del màrqueting digital per al 2020

Tots els analistes i experts digitals coincideixen en això: l’experiència d’usuari i els seus hàbits en qualsevol entorn o plataforma digital marcaran el camí a seguir durant el proper any.
Sense cap dubte, les tendències de màrqueting digital per a 2020 se centraran en millorar qualsevol aspecte que tingui relació amb la nostra experiència mentre naveguem per Internet, vam comprar productes en línia o ens relacionem amb altres usuaris en xarxes socials.
Gràcies a les noves tecnologies com el Big Data o la intel·ligència artificial, s’ha aconseguit aprofundir en l’anàlisi de l’comportament dels usuaris, obrint nous i emocionants camins dins el màrqueting digital, però … Què ens espera en el futur?

Els usuaris sempre busquen continguts de qualitat i interacció directa amb la marca

Perquè l’usuari romangui en la nostra pàgina el més important és que trobi en ella el que estigui buscant. Partint d’aquesta base, cal tenir clar que el màrqueting de continguts exerceix i exercirà un paper crucial per aconseguir que una campanya de branding tingui èxit, un eCommerce augmenti les seves vendes, o un compte d’una xarxa social millori el seu engagement. Els continguts de qualitat seran un factor de posicionament essencial per a qualsevol empresa, així com un factor necessari per augmentar el valor de la seva marca o la seva reputació i prestigi a Internet.
És important que els usuaris se sentin valorats, comparteixin aquest contingut i interactuïn amb la marca d’una forma directa i personalitzada.

Els vídeos i les imatges li estan guanyant la partida als textos

El fet que Youtube tingui més de mil milions d’usuaris és un indicatiu que el futur del màrqueting digital passa per les fotos i els vídeos de qualitat. Cada vegada més les empreses destinen gran part dels seus pressupostos digitals en l’elaboració i producció d’aquest tipus de material audiovisual, així com en plataformes per emetre en streaming, on s’anuncien els seus productes o serveis a Internet o en xarxes socials.

Les xarxes socials estan evolucionant a plataformes de venda directa

Els pressupostos de les empreses per a campanyes d’anuncis en xarxes socials augmenten exponencialment any rere any. La majoria d’usuaris busca informació sobre el producte que va a comprar en elles, convertint-se en una màquina infalible per aconseguir conversions i vendes. Són una eina essencial per a realitzar estudis de mercat, promocionar productes en grups de població específics, trobar nous targets o aconseguir trànsit de qualitat per a una pàgina web. És una certesa que una de les potes de l’màrqueting digital present i futur són les xarxes socials.

Les plataformes de missatgeria instantània són una cosa que aquesta experimentant un autèntic auge

Ja no entenem la vida sense el WhatsApp. Les plataformes de missatgeria instantània estan a l’ordre del dia, i no només entre usuaris, sinó que cada vegada més les empreses les fan servir per relacionar-se directament amb els clients. L’aparició de la plataforma Whatsapp Business és la prova fefaent d’això. Aquest canal de comunicació tan popular entre els usuaris a obligat a les empreses a adaptar-se, i ja són moltíssimes les que ho fan servir com a plataforma d’atenció al client.

Aquestes són només algunes de les tendències que veurem durant el proper any 2020 dins el món del màrqueting digital. És evident que és un sector en plena expansió, on cada dia s’obren nous i apassionants camins tant per als usuaris com per a les empreses.

 

Inscriu-te a la newsletter

Inspiració, tendències i opinió per a professionals de la tecnologia

He llegit y accepto l'Avís legal.


Back To Top